ΕνημέρωσηΟικονομία

Φυσικό αέριο: Επιδότηση χωρίς εξαιρέσεις για όλους

Οριζόντια επιδότηση για το φυσικό αέριο, στα πρότυπα του περασμένου χειμώνα, αποφασίζει η κυβέρνηση για τα περίπου 700.000 νοικοκυριά που καταναλώνουν το συγκεκριμένο καύσιμο. Οι πληροφορίες θέλουν το ύψος της επιδότησης να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει το 50% της τιμής της κιλοβατώρας του αερίου για θέρμανση.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρουν πηγές, τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών φαίνεται να καταλήγουν στη συγκεκριμένη λύση καθώς δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα της υιοθέτησης ενός μοντέλου κλιμακωτών ενισχύσεων, όπως θα συμβεί για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συνεπώς, και σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους, οι οικιακοί καταναλωτές που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους θα επιδοτηθούν οριζόντια τη φετινή χειμερινή σεζόν. Το ύψος της επιδότησης θα ανακοινώνεται κάθε μήνα μαζί με το ύψος των επιχορηγήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και έτσι τα νοικοκυριά θα είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ενισχύσεις που θα λαμβάνουν ώστε να μειώνεται ο λογαριασμός τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock