Κόσμος

Γαλλικές εκλογές – Exit poll: Αβέβαιη η αυτοδυναμία Μακρόν – Στήθος με στήθος με τον Μελανσόν

Αβέβαιη διαφαίνεται η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση για τον συνασπισμό «Μαζί» (Ensemble), υπό τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, βάσει της εικόνας που προκύπτει από τα exit poll και τις προβολές για τον αριθμό εδρών που δημοσιοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών -ο οποίος και συνοδεύτηκε από ιστορικό «υψηλό» αποχής.

Οι έρευνες εμφανίζουν τον συνασπισμό Μακρόν να δίνει μάχη στήθος με στήθος σε ποσοστό ψήφων με τη σύμπραξη της Αριστεράς, υπό τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, η ακόμη και να έπεται σε ψήφους της πολιτικής συμμαχίας Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση (NUPES).

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις έδρες που θα συγκεντρώσει η κάθε παράταξη στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, o συνασπισμός Μακρόν εμφανίζεται πρώτος (255-295 έδρες), χωρίς πάντως να είναι βέβαιο πως θα κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι 289 έδρες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock