Κόσμος

Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Εν αναμονή των exit poll – Προς ιστορικό «υψηλό» η αποχή

Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της κάλπης του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών βρίσκεται η Γαλλία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να «δείχνουν» προς ρεκόρ αποχής των ψηφοφόρων -γεγονός που δύναται να ευνοήσει τη συμμαχία υπό τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κινδυνεύει με «πολιτική αιχμαλωσία» από τη σύμπραξη της Αριστεράς υπό τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Τα εκλογικά τμήματα των μεγάλων πόλεων κλείνουν στις 21.00 ώρα Ελλάδας, οπότε και αναμένονται τα πρώτα exit poll, καθώς και οι προβολές για τον αριθμό των εδρών που θα καταλαμβάνει ο κάθε συνασπισμός μετά από το δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Τα αποτελέσματα των exit poll θα εκτιμηθούν επί τη βάσει των ήδη καταμετρημένων ψηφοδελτίων σε εκλογικά τμήματα που έχουν κλείσει πριν τις 21.00 και τα οποία θεωρούνται αξιόπιστα. Αντιθέτως, οι προβλέψεις για τις έδρες που θα έχει το κάθε κόμμα την επόμενη Κυριακή θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες αφού θα βασιστούν σε δημοσκοπικές έρευνες που πραγματοποιούνται σήμερα έξω από τα εκλογικά τμήματα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock