Κόσμος

Γερμανία: Οι «πράσινοι» Μπέρμποκ και Χάμπεκ δημοφιλέστεροι υπουργοί – Δυσαρέσκεια για τον Σολτς

Οι δύο κορυφαίοι «πράσινοι» υπουργοί της κυβέρνησης της Γερμανίας, η Αναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, βλέπουν εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται, ενώ, αντίθετα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι επίσης Σοσιαλδημοκράτες υπουργοί Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, και ‘Αμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, είναι οι μεγάλοι «χαμένοι» της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της κατάταξης δημοτικότητας των Γερμανών πολιτικών, με το 29% των ερωτηθέντων να αξιολογεί την επίδοσή της ως «πολύ ικανοποιητική» (8-10 στην κλίμακα 1-10).

Στην αρχή του έτους, αυτή την απάντηση έδινε μόνο το 16% των πολιτών. Ταυτόχρονα, το ποσοστό όσων είναι πολύ δυσαρεστημένοι μαζί της (1-3), μειώθηκε από 39% τον Ιανουάριο σε 31%. Μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος ανέβηκε από την 4η θέση στη 2η, είναι τα μόνα μέλη της κυβέρνησης που βλέπουν τη δημοτικότητά τους να ενισχύεται. Τον Μάρτιο μόνο το 22% δήλωνε πολύ ικανοποιημένο -αυτό το ποσοστό ανέβηκε τώρα στο 27%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger