Τρόπος Ζωής

Γιάννης Στάνκογλου: Τα παιδιά μου δεν θέλω να μεγαλώσουν σε μία κοινωνία που να υπάρχουν εξαιρέσεις

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ζωή του, αλλά και για τα επαγγελματικά του.

«Δεν ξέρω εάν ο “Οιδίποδας” είναι πιο εύκολος από τον “Προμηθέα”, δεν έχω μπει ακόμα σε τέτοιο βάθος. Δεν είναι τυχαίο που το έχει πάρει ο Αριστοτέλης στο “Περί Ποιητικής” και το αναλύει.

Όλοι έχουν επηρεαστεί από αυτό το έργο, όχι μόνο θεατρικοί συγγραφείς αλλά και ψυχολόγοι, φιλόσοφοι. Είναι ένα έργο που είναι πηγάδι γνώσης, μάθησης, ερωτήσεων.

Έχω κάνει στη σχολή Οιδίποδα, όπως και τον Προμηθέα. Μου αρέσει πολύ το αρχαίο δράμα, θα ήθελα να κάνω κάθε καλοκαίρι ένα έργο. Έχω ξεκινήσει μία διαδικασία μάθησης για το έργο, έξω από το έργο, διαβάζω αναλύσεις.

Τον κυνήγησα τον “Οιδίποδα”. Στην Επίδαυρο η παράσταση έχει να κάνει με τον λόγο, την φωνή, το εκτόπισμα και με την αλήθεια.

Θα χρησιμοποιήσουμε μάσκες, ιδιαίτερες μάσκες», είπε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

Για την πατρότητα δήλωσε πως, «δεν είμαι αυστηρός, νομίζω γίνομαι αυστηρός εκεί που χρειάζεται αλλά έχω την τύχη, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την τύχη έχει να κάνει και με τον τρόπο που μεγαλώσαμε τα παιδιά μαζί με την μαμά των παιδιών. Έχουμε δύο παιδιά που είναι ώριμα και το καλό θέλουν να κάνουν, και δεν χρειάζεται να τους κυνηγάς.

Πολλά με τρομάζουν γενικά, ειδικά με όσα γίνονται, και με το τρένο και στην κοινωνία και γενικώς. Όποτε μου δίνεται η δυνατότητα μιλάω, και στους δρόμους μπορώ να βρεθώ γι΄αυτόν τον λόγο.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Γιάννης Στάνκογλου: «Τα παιδιά μου δεν θέλω να μεγαλώσουν σε μία κοινωνία που να υπάρχουν εξαιρέσεις, θέλω να υπάρχει σύστημα»”,”description”:”Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ζωή του, αλλά και για τα επαγγελματικά του.”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMy8wMy8xOC8xMS80MF80N182NDE1YTMzZmYxNjZhLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT16M28S”,”uploadDate”:”2023-03-18T11:44:44.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cr9gs8nzyjtl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Δεν θέλω να μεγαλώσουν σε μία κοινωνία που να υπάρχουν εξαιρέσεις, θέλω να υπάρχει σύστημα και μέσα σε αυτό να είναι όλοι εξαίρεση με κάποιον τρόπο, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και να ξέρουν για ποιον λόγο βρίσκονται σε όποια θέση».

To άρθρο Γιάννης Στάνκογλου: Τα παιδιά μου δεν θέλω να μεγαλώσουν σε μία κοινωνία που να υπάρχουν εξαιρέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock