Επικαιρότητα

Γκάγκα: Αποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες – Έρχεται νομοσχέδιο για φροντίδα ασθενών με long Covid

«Νομοσχέδιο με σαφή προσανατολισμό στην οικοδόμηση και ανάπτυξη μιας ισχυρής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα παρουσιαστεί άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής». Αυτό τόνισε στην ενημέρωση της Πέμπτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Ήδη σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν πλέον ιατρεία για ασθενείς με long COVID συμπτώματα, τα οποία υλοποιούν τόσο καρδιολογικές εκτιμήσεις εξετάσεις όσο και εκτιμήσεις αναφορικά με την αναπνευστική λειτουργία των ασθενών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του CNN Greece, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα από εμφανίζουν ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, είναι ο υψηλός κίνδυνος να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά προβλήματα ένα χρόνο μετά την νόσησή τους. Οι ασθενείς αυτοί εκτιμάται ότι κινδυνεύουν σε ποσοστό 10% με 25%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger