Επικαιρότητα

Γκάγκα και Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Ο Covid θα εξελιχθεί σαν την γρίπη, ελπίζουμε σε νέο εμβόλιο

Άγνωστο παραμένει εάν το ερχόμενο φθινόπωρο θα μας βρει με ένα νέο μεταλλαγμένο και πιο μεταδοτικό στέλεχος περισσότερο επικίνδυνο από τη Δέλτα, τονίζει στο CNN Greece ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σίγουρα με το τέλος του καλοκαιριού οι επιστήμονες- επιδημιολόγοι αλλά και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της διενέργειας της 4ης δόσης ή της δεύτερης αναμνηστικής και σε νεότερες ηλικίες, αφού θα έχουν καλυφθεί οι μεγαλύτερες και οι πιο ευάλωτες με υποκείμενα νοσήματα ομάδες. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταση της πανδημίας, επισημαίνει ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής συμπληρώνει ακόμη ότι ευελπιστούμε να έχουμε μέχρι τότε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δεν έχουμε σήμερα και που θα αφορούν την ανάγκη να επεκταθεί η 4η δόση και σε νεαρότερες ηλικίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock