ΕνημέρωσηΟικονομία

Γκεοργκίεβα: Πρέπει να συνεργαστούμε για να τερματίσουμε την πανδημία

Τις τρεις πολιτικές προτεραιότητες για τη μετά την πανδημία εποχή επιχειρεί να περιγράψει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ανάρτησή της, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που θα προκύψουν για πολλές χώρες οι οποίες έχουν πλέον πολύ υψηλά χρέη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Ταμείου, τα καλά νέα είναι ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, αλλά ο ρυθμός της έχει μετριαστεί εν μέσω της υψηλής αβεβαιότητας και των αυξανόμενων κινδύνων.

Η ίδια αναφέρει τα εξής: «Πριν από τρεις εβδομάδες, μειώσαμε την πρόβλεψή μας για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2022 σε ένα ακόμα υγιές 4,4%, εν μέρει λόγω της επανεκτίμησης των προοπτικών ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Έκτοτε, οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν να δείχνουν ασθενέστερη αναπτυξιακή δυναμική, λόγω της μετάλλαξης ομικρον και των επίμονων διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger