Επικαιρότητα

Γλυπτά Παρθενώνα – Πρόεδρος Μουσείου Ακρόπολης: Δεν αποτελεί λύση η βρετανική πρόταση διαμοιρασμού

Στην πρόταση του επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για δυνατότητα συμφωνίας διαμοιρασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία των Γλυπτών του Παρθενώνα, απαντά ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, κάνοντας λόγο για τοποθετήσεις ελιγμού ώστε να σταματήσει ο «θόρυβος» γύρω από το ζήτημα της επιστροφής. 

Ο κ. Παντερμαλής, απάντησε στον κ. Όσμπορν για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τονίζοντας: «το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα γλυπτά χωρίς να είναι πραγματική λύση. Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείο, εκτίμησε πως υπάρχει πιθανότητα μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock