ΕνημέρωσηΟικονομία

Goldman Sachs: Συνεχίζεται το ράλι για το αλουμίνιο – Οι κερδισμένοι

Νέα άνοδο στις τιμές του αλουμινίου προβλέπει η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι ναι μεν η μεταβλητότητα θα παραμείνει αλλά οι προοπτικές είναι θετικές.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η αύξηση των τιμών προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από την ενεργειακή κρίση, λειτουργεί ευεργετικά για τις εταιρείες που μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος παραγωγής αλλά και μεταφοράς εντός Ευρώπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Mytilineos.

Αναλυτικά, οι τιμές του αλουμινίου παραμένουν υψηλές καθώς τα αποθέματα του μετάλλου βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης είναι αρνητικό. Ειδικότερα για την Ευρώπη, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή τους το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και της συνεπαγόμενης αύξησης στο κόστος παραγωγής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock