ΕνημέρωσηΟικονομία

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες σε πολυετές σημείο καμπής – «Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης»

Την θέση πως οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε ένα πολυετές σημείο καμπής, καθώς αφήνουν πίσω τους τους κινδύνους και προχωρούν σε αναπτυξιακή πορεία, εκφράζει σε ανάλυσή της Goldman Sachs.

Μέχρι το 2023 προβλέπει ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE θα κινηθεί προς τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, τα NPEs θα συγκλίνουν στα επίπεδα της περιοχής της Ε.Ε και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), η αναλογία του Texas ratio θα μειωθεί στο μισό σε περίπου 30% από περίπου 60% το 2021 εν μέσω της μείωσης σε NPEs και συσσώρευσης «μαξιλαριού» ασφαλείας σε κεφάλαια και προβλέψεις, και η διανομή μερισμάτων θα μπει και πάλι στο τραπέζι μετά από πολλά χρόνια.

Η Goldman Sachs θεωρεί πως ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης της απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) μετά από περίπου 15 χρόνια εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου δανείων. Προβλέπει δε ότι ο δείκτης NPE των ελληνικών τραπεζών θα φτάσει σε μονοψήφιο επίπεδο το 2022 και πέρα από την περίοδο απορρόφησης κινδύνου, αναμένει από τις ελληνικές τράπεζες να μεταβούν προς την ανάπτυξη του ισολογισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger