H νέα σειρά smartphones της Xiaomi θέλει να αλλάξει -και πάλι- τα δεδομένα

Η Xiaomi έχει πετύχει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones διότι έχει καταφέρει να προσφέρει προϊόντα που συνδυάζουν όμορφο σχεδιασμό, υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν τους χρήστες (οθόνη, κάμερα και μπαταρία) και μία εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. Τα δύο κορυφαία μοντέλα της νέας σειράς Mi 10T αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, η οποία έχει φέρει την κινεζική εταιρεία στην κορυφή μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Τα Mi 10T και Mi 10T Pro είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και δίνουν νόημα στο σλόγκαν της Xiaomi που δεν είναι άλλο από το «Εκφράσου Δυνατά». Πολύ απλά, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να εκφραστεί με διάφορους τρόπους, προσφέροντας αυτό το κάτι επιπλέον.

Κορυφαία κάμερα

Ένα δείγμα έκφρασης είναι οι φωτογραφίες και τα video που τραβάμε καθημερινώς και στη συνέχεια «ανεβάζουμε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό και ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής smartphone δεν είναι άλλο από την κάμερά του. Η Xiaomi έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι από τους τομείς που δίνει έμφαση και αυτό αποδεικνύεται και στο Mi 10T Pro, το οποίο στην πίσω πλευρά διαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας όπου η κύρια έχει ανάλυση 108 megapixel με τον ευρυγώνιο φακό στα 13 megapixel και τον macro στα 5 megapixel. Το Mi 10T έχει επίσης σύστημα τριπλής κάμερας με τη διαφορά να έγκειται στο ότι η κύρια κάμερα είναι στα 64 megapixel. Επιπλέον, το Mi 10T Pro προσφέρει υποστήριξη OIS και δυνατότητα για λήψη video 8K. Αν προσθέσει κανείς και την εμπρόσθια κάμερα των 20 megapixel, είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικό πακέτο.

Βέβαια, το σημαντικό είναι αν αυτό το «πακέτο» ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και όντως ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες και τα video που μπορεί να τραβήξει κανείς κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύκτας είναι εξαιρετικές και από αυτές που θα κάνουν τους φίλους σας στο Facebook και στο Instagram να ζηλέψουν!

Στην εξαιρετική ποιότητα των λήψεων βοηθά και το γεγονός ότι η Xiaomi έχει προσθέσει νέες δυνατότητες όσον αφορά στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Οι έξι αυτόνομες λειτουργίες μακράς έκθεσης επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές λήψεις, από ένα κινούμενο πλήθος – εστιάζοντας σε ένα αδρανές υποκείμενο και θολώνοντας το δυναμικό περιβάλλον του, μέχρι τα αστρικά μονοπάτια – δημιουργώντας εφέ έναστρου ουρανού. Χάρη στη λειτουργία Photo Clones μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία του εαυτού σας έως και τέσσερις φορές σε μία μόνο λήψη. Εξαιρετικά χρήσιμο και πρακτικό δεδομένου ότι διαλέγεις την καλύτερη φωτογραφία και αυτή δημοσιεύσεις.

Επιπλέον, η λειτουργία Timed burst προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για διασκέδαση, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψεις φωτογραφιών με χρονικό κενό οι οποίες μπορούν επίσης να μετατραπούν σε βίντεο, ενώ τρία νέα φίλτρα – τα Cyberpunk, Gold vibes και Black ice – συμβάλλουν στην προσθήκη της επιθυμητής διάθεσης στις φωτογραφίες.

Όσον αφορά το video, η λειτουργία που ξεχωρίζει είναι αυτή των Video Clones που καταγράφει «δύο εαυτούς» σας σε ένα βίντεο, ενώ το Dual Video μπορεί να καταγράψει ταυτόχρονα από τις μπροστινές και τις πίσω κάμερες της συσκευής!

Οθόνη

Η κάμερα είναι ένα στοιχείο που κοιτάς, αλλά αυτό που μετρά επίσης είναι η οθόνη, πολύ απλά γιατί αυτή βλέπεις κάθε στιγμή που ενεργοποιείς το smartphone σου.

Ένα από τα μεγαλύτερα «ατού» των Mi 10T και Mi 10T Pro είναι η μεγάλη οθόνη των 6,67 ιντσών, όπου ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να φθάσει τα 144 Hz! Το πρόβλημα είναι πως οι οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης έχουν συχνά υψηλή κατανάλωση ενέργειας και ασυνεπή ρυθμό εναλλαγής καρέ, για αυτό και η Xiaomi έχει ενσωματώσει την τεχνολογία Adaptive Sync που αντιστοιχεί αυτόματα τον ρυθμό καρέ του περιεχομένου, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας, από την απόλαυση της αγαπημένης σας ταινίας στα 48Hz έως την παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών στα 50Hz, από τη ροή βίντεο στα 30Hz ή 60Hz έως την Colora περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα παιχνίδια στα 144Hz και επομένως εγγυάται την απόλαυση εμπειρίας υψηλής ανάλυσης σε συνδυασμό με τη βέλτιστη χρήση της μπαταρίας. Εξαιρετικά χρήσιμο προκειμένου να μη χρειάζεται να ψάχνεις για φορτιστή ή power bank κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με εύρος χρωμάτων P3 και τεχνολογία TrueColor, η οθόνη προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα χρωμάτων με ακριβείς αποχρώσεις. Η λειτουργία ανάγνωσης 3.0 προσομοιώνει την υφή του χαρτιού για να προστατεύει τα μάτια σας, ενώ η οθόνη Sunlight 3.0 βελτιώνει αυτόματα την αντίθεση και προσαρμόζει τον δυναμικό χρωματικό κορεσμό σε εξωτερικούς χώρους. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που φθάνεις στο σημείο να χαίρεσαι να βλέπεις την οθόνη του κινητού σου.

Επιδόσεις

Ένας άλλος τομέας όπου τα δύο νέα μοντέλα της Xiaomi ξεχωρίζουν είναι αυτός των επιδόσεων. Σε αυτό «βοηθά» ο επεξεργαστής που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 865 της Qualcomm, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συσκευές έχουν δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G, τα οποία αναμένονται μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021 και στην Ελλάδα.

Ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με τη μεγάλη μνήμη (8 GΒ στο Mi 10T Pro και 6 ή 8 GB στο Mi 10Τ) έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να μην «κολλάει» όσες εφαρμογές και αν έχεις ανοικτές. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128 GB ή στα 256 GB και είναι κάτι παραπάνω από αρκετός για να καλύψει κάθε ανάγκη, ιδίως όσον αφορά στη λήψη video.

Επιπλέον η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5000 mAh και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ισχύος της μπαταρίας έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη «αντοχή». Αν και η φόρτιση μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα χάρη στον φορτιστή 33W που διατίθεται μαζί και με τις δύο συσκευές.

Αξίζει την αγορά

Τόσο το Mi 10T όσο και το Mi 10T Pro είναι επιλογές που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους. Κορυφαίες επιδόσεις, εξαιρετική οθόνη, κάμερα που προσφέρει κορυφαίες λήψεις φωτογραφίας και video και μία μπαταρία που «αντέχει» είναι χαρακτηριστικά στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ένας χρήστης με υψηλές απαιτήσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να βρούμε και τα δύο στο MiStore, σε εξαιρετικές τιμές στην κατηγορία τους και συγκεκριμένα, το Mi 10T στα 549 ευρώ και το Mi 10T Pro στα 648,99 ευρώ!

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση