ΕνημέρωσηΟικονομία

Hotelbrain: Ταχεία ανάπτυξη με βλέμμα και προς το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να παρουσιάσει ο ελληνικός τουρισμός τα επόμενα χρόνια αλλά και στο καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που αποδείχθηκε ότι μπορεί να δημιουργήσει υπεραξίες, ποντάρει η HotelBrain, οι άνθρωποι της οποίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, η εταιρεία έχει εξελιχθεί πλέον «στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό μονάδων και μία από τις μεγαλύτερες σε κύκλο εργασιών και προσωπικό». Συγκεκριμένα, η HotelBrain, το μοντέλο δραστηριοποίησης της οποίας βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές, έχει φθάσει να διαχειρίζεται πλέον 73 ξενοδοχεία με συνολικό δυναμικότητα 4115 δωματίων. Σημειώνεται πως η εταιρεία, κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Το πλάνο, όπως ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος, είναι να κλείσει τη φετινή χρονιά έχοντας συνάψει μισθώσεις με 78 ξενοδοχεία, ενώ στο τέλος του 2023 ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να έχει φθάσει στα 100 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 6500 δωματίων και έναν κύκλο εργασιών της τάξεως άνω των 100 εκατ. ευρώ. Το 2021 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να κλείσει στα 26 εκατ. ευρώ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της φετινής σεζόν με τον κ. Παλαιολόγο να δηλώνει ότι οι ενδείξεις για την επόμενη σεζόν είναι πως θα είναι εξαιρετική αλλά με την εταιρεία να είναι μεν αισιόδοξη αλλά ταυτόχρονα και προσεκτική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger