ΕνημέρωσηΟικονομία

HP Hellas: «Επιθετική» πολιτική για την αύξηση των μεριδίων αγοράς

Στην «επίθεση» βγαίνει η HP όσον αφορά στην παρουσία της στην εγχώρια αγορά των προσωπικών υπολογιστών με την ελληνική θυγατρική να δηλώνει ότι θέλει μέσα στο 2023 να αυξήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το μερίδιο αγοράς όσον αφορά στην κατηγορία των PCs.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Νίκος Χρηστάκης, γενικός διευθυντής της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Χρηστάκης δεν ανέφερε πάντως τα μερίδια αγοράς που είχε το 2022 όσον αφορά την αγορά των PCs η HP, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον συγκεκριμένο κλάδο.

Πάντως, ο κ. Χρηστάκης επεσήμανε ότι η αγορά των προσωπικών υπολογιστών για οικιακούς καταναλωτές έχει παρουσιάσει πτώση της τάξεως του 20% τους τελευταίους μήνες με το ποσοστό της μείωσης να είναι μικρότερο στην κατηγορία των PCs για επιχειρήσεις. Η διαφορά αυτή αποδίδεται στα έργα του δημοσίου τομέα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στις αναβαθμίσεις που κάνουν πολλές επιχειρήσεις στον εξοπλισμό τους.

Στα πλάνα της ΗΡ Hellas είναι η δημιουργία μέσα στους επόμενους μήνες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για τους Έλληνες καταναλωτές, ενώ αναζητούνται και τρόποι αξιοποίησης της δυναμικής που παρουσιάζουν τα marketplaces. Επιπλέον, ενδιαφέρον υπάρχει και για τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος στην Αθήνα όπου θα παρουσιάζεται η πλήρη γκάμα των προϊόντων της HP.

Ακόμη, η ΗΡ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο των startups έχοντας προχωρήσει σε αρκετές σχετικές δράσεις. Μάλιστα, στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί μία συνεργασία της αμερικανικής πολυεθνικής με ελληνικό startup με τον κ. Χρηστάκη πάντως να μη δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, στις προθέσεις της αμερικανικής εταιρείας είναι και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 77, εκ των οποίων οι 25 ασχολούνται με την ελληνική και κυπριακή αγορά, ενώ οι υπόλοιποι έχουν περιφερειακές θέσεις ευθύνης με έδρα την Αθήνα. Ο στόχος της HP είναι ο αριθμός αυτός να φθάσει τα 100 άτομα τα προσεχή χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκης, η HP δίνει έμφαση σε 5 τομείς: τα περιφερειακά, το

Gaming, τις υπηρεσίες και λύσεις για το ανθρώπινο δυναμικό επιχειρήσεων, τις συνδρομητικές υπηρεσίες για καταναλωτές, τις βιομηχανικές λύσεις (industrial graphics) καθώς και εκείνον της προσωποποίησης και του 3D. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία σειρά από εξαγορές τα τελευταία χρόνια με πιο σημαντικές αυτές της Hyper X (περιφερειακά), της poly (συστήματα τηλεδιάσκεψης) και της teradici (λύσεις απομακρυσμένης συνεργασίας). Ο στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προϊόντων και υπηρεσιών που να στηρίζουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας που έχει αρχίσει πλέον να χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock