Κόσμος

Η ακροβασία της Σερβίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης και η «βολική» ματαίωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Το Βελιγράδι έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης μετά την αναγκαστική ακύρωση της επίσκεψης του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ; Αυτό πιστεύουν πολλοί πολιτικοί αναλυτές, που βλέπουν στην εξέλιξη αυτή έναν κομψό τρόπο για την έξοδο της Σερβίας από μία πολύ άβολη θέση.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Σερβία ακροβατεί ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση. Ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδίκασε τον πόλεμο στον ΟΗΕ, αλλά αρνείται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, χαιρέτισε την πρόσφατη ανανέωση για τρία χρόνια της συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου σε πολύ φιλική τιμή. Και με την ευκαιρία αυτή, η Μόσχα ανακοίνωσε την επίσκεψη στο Βελιγράδι του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock