ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ΕΕ εξετάζει το εάν η ελληνική επιδότηση του πετρελαίου diesel είναι κρατική ενίσχυση

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση. Ειδικά, δε το μέτρο της επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό μέρους της τιμής πώλησης του πετρελαίου κίνησης (diesel) για τον Απρίλιο.

Η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μέρους της τιμής πώλησης του πετρελαίου κίνησης (diesel) για τον Απρίλιο, είναι εκείνο το μέτρο που τράβηξε την προσοχή τόσο της αγοράς, όσο και των θεσμών. Αυτό διότι η επιδότηση αυτή θα δοθεί απευθείας ως καταβολή στα διυλιστήρια της χώρας – ΕΛΠΕ και Motor Oil, κάτι που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία συνιστά κρατική ενίσχυση (State Aid).

Στόχος της κυβέρνησης είναι η τιμή πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τον Απρίλιο να επιδοτηθεί με 12 λεπτά το λίτρο στην «πηγή», έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή του καυσίμου (συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο. Με αυτόν τον τρόπο η τελική τιμή πώλησης του diesel κίνησης θα μειωθεί από τα 1,90 ευρώ, στα 1,75 ευρώ το λίτρο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock