ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ΕΚΤ αποφάσισε να σηκώσει το πόδι από το γκάζι – Σταδιακή η αύξηση των επιτοκίων

Στην αποσαφήνιση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απλώς περιορίζει τη νομισματική χαλάρωση και δεν συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική και πως η αύξηση των επιτοκίων της  ΕΚΤ δεν θα είναι αυτόματη, προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας Φρανσουά Βιλερούα.

Χθες η ΕΚΤ αποφάσισε να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ τον Μάιο και μετά στα 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, αν και τον Απρίλιο προγραμματίζει να προχωρήσει σε αγορές 40 δισ. ευρώ. Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για τον πληθωρισμό αλλά και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τα νέα δεδομένα καθιστούν ιδιαίτερα αβέβαιη κάθε πρόβλεψη.

Όπως είπε, απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις και μεγάλη ευελιξία κατά τη λήψη των αποφάσεων και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εκπληρώσει την εντολή της ΕΚΤ να διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών και να διαφυλάττει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger