ΕνημέρωσηΟικονομία

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού

Με τις πρόσθετες δαπάνες ύψους 2 δισ. ευρώ, ποσό που αντλείται από τα ταμειακά διαθέσιμα των 40 δισ. ευρώ, στόχος της κυβέρνησης είναι:

  • Να καλυφθούν τα κονδύλια για ορισμένα από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα όπως η «επιταγή ακρίβειας» των 200 ευρώ, η οποία θα δοθεί πριν από το Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες που δικαιούνται επίδομα παιδιού, άτομα με αναπηρία και ανασφάλιστους υπερήλικες.
  • Να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας όπως η επέκταση του προγράμματος Συν-Εργασία για δυο ακόμη μήνες, Απρίλιο και Μάιο, αλλά και η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για άλλους έξι μήνες, έως το τέλος του 2022 στην εστίαση, τις μεταφορές, το τουριστικό πακέτο, μέτρο το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει «κλειδώσει».
  • Να εξασφαλιστεί ένα «μαξιλάρι» για τυχόν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την «ανακούφιση» νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από το κύμα ακρίβειας. Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, «παράθυρο» που άφησε ανοιχτό ο Πρωθυπουργός, ενώ δρομολογούνται μέτρα στήριξης στον πρωτογενή τομέα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock