ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η λύση που «απελευθερώνει» τη δύναμη των δεδομένων της επιχείρησής σας

Τα δεδομένα (ή data αν προτιμάτε τον αγγλικό όρο) εξελίσσονται σε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η αξία τους, όμως, δεν συνίσταται απλά στο να τα έχεις, αλλά και στο να μπορείς να τα αξιοποιείς. Και στην εποχή του αποκαλούμενου cloud computing, ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχούς αξιοποίησης των δεδομένων μίας επιχείρησης, υπάρχει η δυνατότητα να έχει κανείς πρόσβαση από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης δεδομένων δεν αποτελούν πλέον την κατάλληλη προσέγγιση προκειμένου ένας οργανισμός να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τα data του. Απαιτείται μία νέα προσέγγιση που θα αξιοποιεί το cloud αλλά και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και το κυριότερο θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των δεδομένων σε οποιοδήποτε σημείο των υποδομών και αν βρίσκονται αυτά. Είτε στο αποκαλούμενο edge, ήτοι το «ακραίο» κομμάτι μίας δικτυακής υποδομής, είτε στο cloud είτε οπουδήποτε αλλού.

Με αυτό το σκεπτικό, η HPE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και εκ των «ηγετών» στο χώρο των αποκαλούμενων edge-to-cloud υποδομών, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Και δημιούργησε μία καινοτόμα προσέγγιση που αποκαλείται Unified DataOps.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock