ΕνημέρωσηΟικονομία

Η πορτογαλική απάντηση στην ενεργειακή κρίση: «Κοινωνικό» ρεύμα από τον συνεταιρισμό

Μικρές ηλιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας για νηπιαγωγεία και σχολεία κατασκευάζει ο πορτογαλικός συνεταιρισμός Coopérnico, καθιστώντας τα ιδρύματα ενεργειακά ανεξάρτητα. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τόσοι πολλοί μικροί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε ο συνεταιρισμός να είναι σε θέση να συμμετέχει στην πορτογαλική αγορά ως ανεξάρτητος πάροχος ηλιακής ενέργειας.

«Όχι μόνο μειώσαμε ριζικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κερδίζουμε επίσης περίπου 5.000 ευρώ ετησίως από την ενέργεια που διοχετεύουμε στο δημόσιο δίκτυο», λέει ενθουσιασμένος ο Λουίς Μπεσίγκο από την οργάνωση παροχής βοήθειας APPACDM, η οποία φροντίζει άτομα με ειδικές ανάγκες παράλληλα με τη λειτουργία παιδικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.

«Όταν ο συνεταιρισμός Coopérnico μας πρόσφερε την ευκαιρία να παράγουμε τη δική μας ηλεκτρική ενέργεια, συμφωνήσαμε αμέσως. Έτσι, τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ στα κτήρια, τα οποία τώρα τροφοδοτούν έξι από τις εγκαταστάσεις του οργανισμού με ενέργεια -τουλάχιστον όσο υπάρχει ηλιοφάνεια», αναφέρει o ίδιος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock