ΕνημέρωσηΟικονομία

Η Praktiker μας δίνει έμπνευση να κάνουμε τη ζωή μας πιο… πράσινη!

Τώρα έχουμε την ανάγκη πιο πολύ από ποτέ να βγούμε έξω. Τι καλύτερο, όμως, από το να μπορούμε να ζούμε έξω… σπίτι μας. Σε αυτήν την ιδέα, σύμμαχό μας έχουμε την Praktiker, που έχει βρει τον τρόπο να υποστηρίζει την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, μέσω των δράσεων και της λειτουργίας της, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει τους εξωτερικούς μας χώρους με τον καλύτερο τρόπο.

Οι σύγχρονες εταιρίες καλούνται να λειτουργήσουν με το εξής παράδοξο: Να αφήνουν αποτύπωμα στην οικονομία μιας χώρας αλλά μηδενικό ή και θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Σε μία εποχή μάλιστα που όλοι μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να υιοθετήσουμε μία φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά και τρόπο ζωής γενικότερα, είναι σημαντικό να υπάρχουν σύμμαχοι που μας βοηθούν για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η Praktiker έχει συνδέσει το όνομά της με την απόλαυση του ΕΞΩ και τη φύση. Αποτελεί, άλλωστε, τον νούμερο ένα προορισμό για προϊόντα κήπου, φυτά και όλα όσα θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε μικρές πράσινες οάσεις ακόμη και σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα, στις πόλεις μας. Η Praktiker δεν σταματά όμως μόνο εκεί. Από το 1991 μέχρι σήμερα, φροντίζει να μας παρέχει τα πάντα και για το σπίτι και έχει ταυτιστεί με αξίες όπως η σπιτική θαλπωρή, η αγάπη για το DIY αλλά και ο ενθουσιασμός για όμορφες αλλαγές σε κάθε νέο κεφάλαιο στη ζωή και το σπίτι μας. Τελικά, η Praktiker γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται το σπίτι μας. Και όχι μόνο το δικό μας σπίτι, αλλά και τα ευρύτερα μεγαλύτερα σπίτια μας, οι πόλεις μας!

Γι’ αυτό και φέτος εγκαινίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας που αγγίζει κάθε της δραστηριότητα. Ένα πρόγραμμα με το οποίο η Praktiker δίνει μια μεγάλη περιβαλλοντική υπόσχεση: να συνεισφέρει στο αστικό πράσινο ουσιαστικά, να εκπαιδεύει το καταναλωτικό κοινό σε μία πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα και να δίνει έμπνευση για το πως μπορούμε να επηρεάσουμε προς το καλύτερο το κλίμα στις πόλεις μας.

Πώς το καταφέρνει; Μέσα από την πρωτοβουλία με το εύστοχο όνομα «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», που αποτελείται από στοχευμένες δράσεις στον πυλώνα του περιβάλλοντος, την όλο και πιο πράσινη λειτουργία της αλλά και διάφορες καινοτομίες που αλλάζουν το σπίτι και προσφέρουν βιώσιμες επιλογές συμβάλλοντας στο αστικό πράσινο. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας το οποίο κρύβεται και πίσω από το βιώσιμο πλάνο της. Μέσα από αυτό στόχος είναι να βοηθήσει κάθε σπίτι να μετατραπεί σε μια «δεξαμενή οξυγόνου» κάνοντας, τελικά, συνολικά κάθε πόλη πιο πράσινη.

Και φυσικά ξεκινάει από το δικό της σπίτι! Τα 16 Καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα και όλες τις εγκαταστάσεις της. Γιατί… η Praktiker αλλάζει το σπίτι μας, και το σπίτι μας αλλάζει την πόλη! Έτσι, η ίδια βιώσιμη φιλοσοφία χαρακτηρίζει και το επενδυτικό πλάνο της Praktiker η οποία έχει, τα τελευταία χρόνια, στραφεί σε ένα όλο και πιο πράσινο μοντέλο λειτουργίας. Έχει εξασφαλίσει πράσινες όψεις και πράσινα parking σε πολλά καταστήματά της και μάλιστα έχει τοποθετήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο 100% του δικτύου της. Εντός των καταστημάτων εντάσσει ολοένα κα περισσότερο πράσινο ενώ φροντίζει για ενέργειες «εξοικονόμησης ενέργειας», όπως ο φωτισμός LED και πολλές άλλες πρωτοβουλίες.

Πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης ακολουθούνται σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας η οποία, μάλιστα, σημειώνει και ενεργή συμμετοχή σε πράσινα προγράμματα όπως Εξοικονομώ, Κινούμαι Ηλεκτρικά, Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών. Ακόμα, διενεργεί ένα εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κεντρικά γραφεία και τα 16 καταστήματά της, καθώς και διάφορες πράσινες λύσεις στο δίκτυο των καταστημάτων όπως η δυνατότητα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων και τα Walk/Cycle to stores parking ποδηλάτων και τετράποδων φίλων. Τέλος, η Praktiker Hellas έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές προϊόντων και μετακινήσεις ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της υπόσχεσης και με ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές αλλά και τη νέα γενιά, ανέλαβε δράση με σκοπό την ενημέρωσή μας. Έτσι, υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική έρευνα με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», σε συνεργασία με τον, Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχιτέκτονα Τοπίου Αντώνη Σκορδίλη και την επιστημονική ομάδα του. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας από εταιρία, μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα και ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Ως εταιρεία λιανικού εμπορίου, η Praktiker μας εμπνέει όλους να υιοθετήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής παρέχοντάς μας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια μας και μας συστήνει διαρκώς ολοένα και περισσότερα sustainable living προϊόντα όπως φυτά, eco friendly προϊόντα, προϊόντα ανακύκλωσης αλλά και από ανακυκλώσιμα υλικά, προϊόντα κομποστοποίησης αλλά και μια εκτεταμένη γκάμα και ποικιλία προϊόντων e-mobility, συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, επαναφορτιζόμενα μηχανήματα, ηλιακά φωτιστικά, ιονιστές, καθαριστές αέρα, αφυγραντήρες και πολλά άλλα.

Φυσικά, με την πεποίθηση ότι η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί «σώσει» τον πλανήτη μας, η Praktiker Hellas επενδύει υπεύθυνα και στην εκπαίδευση και καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά. Με το «Kiddos Kipos, the school project», που αποτελεί μέρος του προγράμματος βιωσιμότητας «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την πόλη», αφορά στα σχολεία της χώρας μας και έχει δύο σκέλη. Πρώτο: η ομάδα της Praktiker αναλαμβάνει τη μελέτη και την κατασκευή πράσινων αυλών σε, αρχικά, 7 Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Δεύτερο: διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της εκπαιδευτικό πρόγραμμα γύρω από την κηπουρική ώστε οι μικροί μαθητές να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν τη γη μας.

Όλα τα παραπάνω εκφράζονται φυσικά με τον πιο γλαφυρό, καλοκαιρινό και φρέσκο τρόπο μέσα από τη νέα Καμπάνια Κήπου με βασικό μήνυμα «Ζήσε καλύτερα έξω, σπίτι σου» η οποία μας συστήνει και το νέο concept του Urban Kipos by Praktiker. Αυτή τη σεζόν, που το μπαλκόνι, η βεράντα και ο κήπος μας γίνονται το νέο αγαπημένο μας μέρος του σπιτιού, στα καταστήματα Praktiker μας περιμένει μια ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητων για να δημιουργήσουμε την πιο μαγευτική πράσινη και βιώσιμη όαση στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Ο δε Urban Kipos by Praktiker είναι ένας χώρος γεμάτος έμπνευση με 6.000 προϊόντα από 40 διαφορετικές κατηγορίες και ιδέες που θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα έξω, καθώς και 4 νέα φρέσκα concepts. Το BBQ Kipos, που διαθέτει όλα όσα χρειαζόμαστε για αξέχαστα ψησίματα με την παρέα. Το Vertical Kipos, που είναι γεμάτο με προϊόντα και ιδέες για να δημιουργούμε κάθετους κήπους και στον πιο μικρό χώρο. Το Cinema Kipos, που υπόσχεται βραδιές γεμάτες διασκέδαση στον κήπο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το προσωπικό μας cinema, καθώς και το Kiddos Kipos που δίνει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αγαπήσουν τα φυτά και να μάθουν να τα φροντίζουν.

Εμείς, πάλι, λέμε στο δικό μας σπίτι να εμπνευστούμε και από τα 4 concepts ταυτόχρονα, για έναν κήπο που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια και όλοι οι φίλοι μας. Μάθετε ακόμα περισσότερα για τον Urban Kipos και το βιώσιμο πρόγραμμα της Praktiker Hellas εδώ και γίνετε μέρος της προσπάθειας να βοηθήσουμε, μέσω του δικού μας σπιτιού, το μεγάλο σπίτι μας, την πόλη μας!

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock