Κόσμος

Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία

Η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία, δήλωσε η φινλανδική κρατική εταιρεία ενέργειας Gasum, μετά την άρνηση της σκανδιναβικής χώρας να πληρώσει για τις προμήθειές της σε ρούβλια.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ανέστειλε τις αποστολές φυσικού αερίου επειδή η Φινλανδία δεν είχε καταβάλει τις πληρωμές σε ρούβλια. Μέσω προεδρικού διατάγματος που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου, το Κρεμλίνο απαιτεί από τις αποκαλούμενες «μη φιλικές χώρες», μεταξύ των οποίων χώρες κράτη της ΕΕ, να πληρώνουν για το φυσικό τους αέριο σε ρούβλια.

Οι χαμένες προμήθειες πιθανότατα θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομία της σκανδιναβικής χώρας, με τα καύσιμα να αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% περίπου του ενεργειακού μείγματος. Χρησιμοποιείται κυρίως από εργοστάσια, παρά για θέρμανση όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger