Κόσμος

Η3Ν8: Τι γνωρίζουμε για το στέλεχος της γρίπης των πτηνών που ανιχνεύτηκε σε άνθρωπο

Το H3N8 είναι ένα στέλεχος γρίπης που έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες σε όλο τον κόσμο ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα σε ανθρώπους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι σχετίζεται στενά με ένα στέλεχος που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε υδρόβια πτηνά της Βόρειας Αμερικής το 2002.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, την πρώτη μόλυνση ανθρώπου με το στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, ο κίνδυνος εξάπλωσής του μεταξύ των ανθρώπων είναι χαμηλός.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC) ζήτησε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος για την υπόθεση του 4χρονου στην επαρχία Χενάν, που εμφάνισε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου, ενώ σημείωσε ότι καμία στενή επαφή του νεαρού αγοριού δεν είχε μολυνθεί από τον ιό. Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που εκτρέφονταν στο σπίτι του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock