Υγεία & Διατροφή

ΗΔΙΚΑ: Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το πρωί της Κυριακής (13/11) και για το λόγο αυτό, έβγαλε διευκρινιστική ανακοίνωση η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)

Συγκεκριμένα, η ΗΔΙΚΑ ξεκαθαρίζει ότι «δεν δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση».
Από την υπηρεσία διευκρινίζεται, επίσης, πως η τεχνική βλάβη που εκδηλώθηκε στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση το πρωί της Κυριακής (13/11) αντιμετωπίστηκε με επιτυχία εντός της ίδιας ημέρας.

«Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με οδηγίες στους χρήστες του συστήματος ιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», τονίζει ο Οργανισμός πληροφορικών συστημάτων.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς, σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia

To άρθρο ΗΔΙΚΑ: Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν δέχθηκε κυβερνοεπίθεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock