Υγεία & Διατροφή

Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα: Ξεκινούν κινητοποιήσεις από 18 έως 20 Ιουλίου – «Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε»

Νέες κινητοποιήσεις από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

Παράλληλα ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, να καταργηθεί η προείσπραξη των υποχρεωτικών επιστροφών (claw back), καθώς όπως λένε, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι μικρότερες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με “λουκέτο”.

“Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε!”,αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή (8/7), κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις και να αποστείλουν επιστολή με τα αιτήματά τους στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργού, εξαγγέλλουμε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022. Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά», αναφέρουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν και στην επιστολή τους, ζητούν την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια, «διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας».

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia

To άρθρο Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα: Ξεκινούν κινητοποιήσεις από 18 έως 20 Ιουλίου – «Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock