Κόσμος

Ικανοποίηση Μελόνι για τη συνάντηση με Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Την ικανοποίησή της για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

«Είμαι ικανοποιημένη από την διμερή αυτή συνάντηση, αλλά και από τις άλλες, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει ένας σημαντικός ρόλος της Ιταλίας που αποδεικνύει ότι μπορούμε να μετράμε περισσότερο, να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα υπέρ των συμφερόντων μας αναζητώντας βέβαια μια σύγκλιση με τα συμφέροντα των άλλων χωρών», τόνισε η κ. Μελόνι.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της οικονομίας, λέγοντας πως όλες οι κινήσεις της ΕΕ θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στους ευρύτερους οικονομικούς κανόνες της Ένωσης.

«Η αναφορά μας, πρώτα απ΄όλα, είναι στα οικονομικά θέματα, στην ευελιξία του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όταν η ΕΕ εργάζεται για την οικολογική και την ψηφιακή μετάβαση, για την στήριξη της Ουκρανίας, όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στους ευρύτερους οικονομικούς κανόνες της Ένωσης. Θεωρώ ότι υπάρχει μια γενικότερη ευαισθησία ως προς αυτό», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Στα συμπεράσματα είναι σαφές πως υπάρχει μια αλλαγή βηματισμού, η οποία υιοθετήθηκε στην περασμένη σύνοδο, όπως και ότι το μεταναστευτικό παραμένει μια μεγάλη προτεραιότητα για την ΕΕ», ανέφερε η κ.Μελόνι για το μεταναστευτικό.

«Τον Ιούνιο θα πρέπει να επαληθεύσουμε αν οι στόχοι που ετέθησαν στη σύνοδο του Φεβρουαρίου έχουν επιτευχθεί. Εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα εργαλεία. Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά, ότι υπάρχει ειλικρινής θέληση να αντιμετωπιστεί πραγματικά όλο αυτό το θέμα», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Τόνισε, δε, ότι «η διμερής συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ήταν μακρά και άγγιξε πολλά θέματα, με ειλικρινή θέληση συνεργασίας σε στρατηγικής σημασίας θέματα για την Ιταλία και τη Γαλλία, όπως το μεταναστευτικό».

Σχετικά με την Τυνησία, η ιταλίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα διότι «δεν γνωρίζουν όλοι οι εταίροι τους κινδύνους που υπάρχουν και την ανάγκη να στηριχθεί η σταθερότητα μιας χώρας που παρουσιάζει σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα. Αν δεν αντιμετωπιστούν από όλους μας με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προκαλέσουν μεταναστευτικά κύματα χωρίς προηγούμενο.

Πρέπει κυρίως να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπογραφεί μια συμφωνία της Τυνησίας με το ΔΝΤ, με στόχο την οικονομική σταθεροποίηση της περιοχής. Σύντομα, θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Τύνιδα και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι για να συζητήσει τα σημαντικά αυτά θέματα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock