ΕνημέρωσηΟικονομία

ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: 6 στις 10 μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές λόγω υψηλού κόστους το πρώτο εξάμηνο

Σημάδια σταθεροποίησης αλλά και ανάκαμψης, παρά την παράλληλη εξέλιξη της υγειονομικής, ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης, παρουσιάζει η κατάσταση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2022, η οποία ωστόσο επισκιάζεται από τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από τη μείωση των καθυστερημένων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων σε προ πανδημίας επίπεδα και την αύξηση της απασχόλησης, που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο τόσο ως προς την αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου του 2022 όσο και ως προς τις εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να αυξάνεται καθώς με βάση τα ευρήματα της έρευνας αυξήθηκε μεσοσταθμικά το κόστος ενέργειας κατά 76%, το κόστος προμήθειας πρώτων υλών και εμπορευμάτων κατά 43,5%, το κόστος καυσίμων οχημάτων κατά 57,8% και το κόστος προμήθειας εξοπλισμού και μηχανημάτων κατά 26,2%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock