Κόσμος

ΙΜΟ: Δημιουργία διαδρόμου σε Έυξεινο Πόντο και Αζοφική για τον απεγκλωβισμό ναυτικών και πλοίων

Την ενθάρρυνση για εγκαθίδρυση ενός ασφαλούς θαλασσίου διαδρόμου, που θα επιτρέψει την ασφαλή εκκένωση των ναυτικών και των πλοίων που έχουν εγκλωβιστεί στα ουκρανικά λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο και την Αζοφική Θάλασσα, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, αποφάσισε το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Η σύγκληση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) έγινε κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας και 14 κρατών μελών του με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης στη ναυτιλία και τους ναυτικούς. Η πρόταση που αποφάσισε ο ΙΜΟ είχε συνυποβληθεί και από την Ελλάδα.

Για την υλοποίηση του διαδρόμου, το Συμβούλιο κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη και φορείς, να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η δημιουργία του ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου και να ενημερώνει τα κράτη μέλη για τις εξελίξεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger