Κόσμος

Ινδία: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για αντιμουσουλμανικά σχόλια

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους σε τουλάχιστον δύο πόλεις της Ινδίας σήμερα, καθώς σε πολλές περιοχές οργανώνονται κινητοποιήσεις με αφορμή τα υποτιμητικά σχόλια που έκαναν δύο πρώην μέλη του κυβερνώντος κόμματος για τον προφήτη Μωάμεθ.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ήρθε αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, αφού δύο αξιωματούχοι του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) έκαναν σχόλια, στα τέλη Μαΐου και στις αρχές του Ιουνίου, για την ιδιωτική ζωή του προφήτη.

Η μία αξιωματούχος, η Νουπούρ Σάρμα, καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά της ενώ ο δεύτερος διαγράφηκε από το κόμμα. Αυτό όμως δεν ηρέμησε τα πνεύματα καθώς η μουσουλμανική μειονότητα της Ινδίας θεωρεί ότι υφίσταται πιέσεις υπό τη διακυβέρνηση του ινδουιστικού, εθνικιστικού BJP, σε θέματα που αφορούν την ελεύθερη λατρεία ή τη χρήση του χιτζάμπ, της μαντίλας που καλύπτει το κεφάλι, από τις γυναίκες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock