Επικαιρότητα

Ινστιτούτο Παστέρ: Τις επόμενες εβδομάδες θα κορυφωθεί η εποχική γρίπη

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται κορύφωση του κύματος της εποχικής γρίπης και μάλιστα του τύπου Α, όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ, σημειώνοντας ότι το ίδιο διάστημα, αναμένεται να παρουσιαστεί άνοδος και για τον τύπο Β. Ο ιός της γρίπης επιπλέον, δεν εμφανίζει ανθεκτικότητα στα αντιικά φάρμακα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα του Παστέρ.

Ειδικότερα, τo Eθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Ν. Ελλάδος, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, δέχεται έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό δειγμάτων για τον έλεγχο της γρίπης από τις αρχές του χρόνου με ανοδική τάση μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Με βάση τα εργαστηριακά δεδομένα, η εποχική γρίπη, η οποία μέχρι τώρα οφείλεται στον ιό γρίπης Α(Η3N2) και έκανε την εμφάνισή της στα μέσα του μηνός Ιανουαρίου, δεν έχει κορυφωθεί και αναμένεται σταδιακή αύξηση του ποσοστού θετικότητας τις επόμενες εβδομάδες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock