Επικαιρότητα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ(Ναπολέων Βοναπάρτης 1769-1821).

Επειδή σήμερα το ένα φάλτσο της πολιτικής ζωής διαδέχεται το άλλο, είναι καιρός να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις και να παρουσιάσουμε με καλή ματιά κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη πολιτική ζωή σήμερα και που τόσο προκαλούν την νοημοσύνη μας, για να δικαιολογήσουμε τον Ναπολέοντα που έλεγε ότι στην πολιτική η βλακεία, δεν είναι μειονέκτημα! 

Αρχικά θα πρέπει να πούμε καλοφάγωτα τα 3.470.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολο γούμενο, που έδωσε η Κυβέρνηση προς τις 31 εφημερίδες και εκδοτικές επιχειρήσεις, για να την λιβανίζουν νυχθη μερόν! Είναι χαρακτηριστικό της τέλειας και ώριμης δημοκρατίας!

Μια ματιά στα καθημερινά που τόσο πολύ κατακαίουν την τσέπη του Ελληνικού λαού. Όλοι διερωτώνται, μήπως επανήλθαν οι μαυραγορίτες της κατοχής, μετά την μαύρη κατοχή από τα μνημόνια; Αυτή η λεηλασία των εισοδημάτων του λαού και των εργαζομένων με τις απίστευτες και χωρίς δικαιολογία αυξήσεις πότε θα σταματήσει;

– Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2024 από τη Eurostat είναι αμείλικτα. Mε 1,6 δις ευρώ θα κληθούν να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό οι πολίτες αυτής της χώρας, την στιγμή που τα εισοδήματα τους συρρικνώνονται δραματικά! Μια γενική αύξηση των εμμέσων φόρων κατά 55,8% (είναι οι φόροι που επιβάλλονται σε όλα τα αγαθά)στον προϋπολογισμό του 2024.

– Στο 30% η αύξηση των φόρων για τους αυτο απασχολούμενους, έναντι του τελευταίου προ κρίσης έτους.

– Αρνητικά ποσοστά αποταμίευσης στο -4%. – Μείωση των πραγματικών μισθών στο -0,2%. – Σύν 29% η αύξηση των προϊόντων από το 2021. – Στο 10,4% ταχύτερη άνοδος των τιμών στα τρόφιμα. – Τουλάχιστον 275 ευρώ στο μηνιαίο εισόδημα, οι αναγκαστικές δαπάνες, για τρεις στους δέκα καταναλωτές συμπολίτες μας.

– Στα σούπερ μάρκετ οι τιμές έχουν εκτοξευθεί κατά 136% σε ενάμιση χρόνο και προκαλούν, σόκ! Πρωταθλητές των ανατιμήσεων είναι: 

Τα δημητριακά. Τον Ιανουάριο το 2022 1,79 ευρώ, τον Ιούλιο 3,68 ευρώ και τον Ιανουάριο το 2023, 4 ευρώ. Σήμερα ακόμη πιο ψηλά 4,99 λεπτά, ή 178,77% πάνω. Το απορρυπαντικό πιάτων. Τον Ιανουάριο 6,99 ευρώ, τον Μάρτιο 9,23 τον Ιούνιο 13,77 ευρώ και σήμερα 16 ευρώ!

Το λάδι. Τον Ιούλιο το 2022 είχε 6,88 ευρώ, τον Ιανουάριο 7,70 ευρώ, τον Μάρτιο 8,10 ευρώ και σήμερα 8,56 αύξηση 25%.Γενικά το λάδι αυξήθηκε κατά 90% σε πέντε μήνες, από Ιούνιο, ως Οκτώβρη. Τρείς στους δέκα καταναλωτές δαπανούν κατά μέσο όρο 275 ευρώ περισσότερα από όσα βγάζουν! Σύμφωνα και με την Εurostat που δημοσίευσε και την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, καθώς τέσσερις στους πέντε Έλληνες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο αυτοχαρακτηρίζονται φτωχοί!

Mε τον πρωταθλητισμό που έχουμε πιάσει στην Ευρώπη, όσον αφορά τη ακρίβεια, δύο πράγματα συμβαίνουν: ή δανειζόμαστε χρεώνοντας τις πιστωτικές μας κάρτες, ή τρώμε από τα λίγα έτοιμα που πιθανόν να υπάρχουν, τις αποταμιεύσεις! Η κυβέρνηση ξεχνά την πραγματικότητα και προβλέπει και προβλέπει και προβλέπει…για πιθανή ανάπτυξη. Καταργεί και τα επιδόματα και την επιδότηση του ρεύματος, προχωρά στη αύξηση του ΦΠΑ και υποκρίνεται περιμένοντας ανάπτυξη και ανάταξη της οικονομίας!

Με την αλυσιδωτή ακρίβεια αλήθεια πως θα υπάρξει κατανάλωση, αγορές αγαθών, κίνηση στην αγορά; Ο θάνατος του εμποράκου είναι γεγονός! 

Κάποτε έλεγαν οι πολιτικοί και διάφορα αρπακτικά και κερδοσκόποι επενδυτές,ότι οι υψηλοί μισθοί και ο λαϊκισμός στην Ελλάδα εμποδίζουν την ανάπτυξη στη χώρα και μειώνουν τις θέσεις εργασίας. Τώρα που είμαστε στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τους μισθούς γιατί δεν επενδύουν; Τώρα και μετά τα επαχθεί μνημόνια ηττήθηκε κατά κράτος ο λαϊκισμός.Τώρα όμως και το κράτος θυμήθηκε, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροδιαφεύγουσες μουχρίτσες! 

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική οικονομία βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Τα προϋπάρχοντα μνημόνια και η κρίση διαρκείας με τις ανατιμήσεις, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών! Οι δύο πόλεμοι στην Ευρώπη και τη Μ.Ανατολή ελλοχεύουν κινδύνους ύφε σης στις Ερωπαϊκές οικονομίες που αποτελούν τους κυρίως εξαγωγικούς προορισμούς των Ελληνικών προϊόντων,όπως και άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Η πτώση της κατανάλωσης και το πάγωμα των επενδύσεων, θα είναι γεγονός!

Στην πατρίδα μας οι υψηλοί έμμεσοι φόροι πρέπει άμεσα να αποκλιμακωθούν. Ομοίως να υπάρξει οριζόντια μείωση του ΦΠΑ για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και με τον κοστολογικό έλεγχο των τιμών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που επί χρόνια κατατρώγει κάθε μεγάλο αναπτυξιακό έργο στη χώρα.

– Δεν είναι δυνατόν στην Ελβετία, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία κλπ με τριπλάσιους μισθούς από τη χώρα μας, προϊόντα ευρείας κατανάλωσης να τιμώνται στη μισή τιμή από τη χώρα μας. Ακόμη και προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

– Να ενισχύσουμε τις επενδύσεις στη χώρα και ειδικά τις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Είναι λυπηρό το γεγονός επιχειρήσεις όπως η <<Soukos robots>>με εξαγωγές προϊόντων προς Ε.Ε. και Αμερική να πτωχεύει για

διάφορους αστείους λόγους!Να μην επαναλαμβάνονται αποεπενδύσεις του παρελθόντος όπως: της Μαλκότσης Γ. για κινητήρες τρακτέρ το 1952. Τις κατασκευές και συναρμολόγηση λεωφορείων,ΕΙΧ, ψυγείων, τηλεοράσεων, ηλεκτρομηχανών κλπ. όπως και οπλικών συ στημάτων γιατί δεν υπήρχε όραμα και αγάπη για την πατρίδα των παιδιών μας, από τους πολιτικούς, που η βλακεία τους ήταν το κύριο μειονεκτημά τους και που δυστυχώς σε πολλούς τομείς συνεχίζεται και σήμερα με αποφάσεις και σκέψεις του ποδιού,χωρίς συνέχεια και συνέπεια…

Η δικαιοσύνη πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα. Η δημόσια τάξη να είναι πιο δίκαιη και αποτελεσματική. Η Άμυνα πιο οργανωμένη με συνεχή εκπαίδευση και κατασκευές πολεμι κού υλικού, κατασκευές πολεμικών πλοίων και κάθε είδους οχημάτων. Τελειότερες συγκοινωνίες και πολλές επενδύσεις στην εκπαίδευση των νέων μας. Στήριξη παραγωγικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς και ειδικά τον πρωτογενή

τομέα. Αποτελεσματικό κτύπημα της φοροδιαφυγής με την χρήση σύγχρονων μεθόδων.

– Μόνο έτσι θα παραχθεί εισόδημα.

– Μόνο έτσι θα αυξηθεί το ΑΕΠ.

– Μόνο έτσι θα βρίσκουν τα παιδιά μας δουλειά και θα αυξηθεί το εισόδημά τους.

– Μόνο έτσι θα σταματήσει η αφαίμαξη των νέων μας από την ύπαιθρο και την επαρχία.

– Μόνο έτσι θα κτυπηθεί το δημογραφικό πρόβλημα. Τότε θα επιστρέψουν τα 700.000 παιδιών μας από τα όλα τα μέρη του κόσμου, που οι τότε πολιτικοί μας με τη επιστημονική και αντεθνική πολιτική τους, τους έδιωξαν από τη πατρίδα τους, γιατί όπως είπε και ο Ναπολέων: στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα…..! 

Νοέμβριος 2023 Ιωάννης Καλάκος

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock