Κόσμος

ΗΠΑ – ΕΕ: Συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση απειλών κατά της δημόσιας υγείας

Συμφωνία συνεργασίας για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία, υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τη συμφωνία υπέγραψε η Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με τον Αμερικανό υπουργό Υγείας Ξαβιέ Μπεκέρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μαζί με τις ΗΠΑ θα συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για την από κοινού αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την υγεία, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ισχυρής παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας.

«Η σημερινή πρώτη διατλαντική συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της υγείας είναι ένα σημαντικό βήμα στην ήδη στενή συνεργασία μας με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της COVID-19», δήλωσε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου. Η ίδια τόνισε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ μοιράζονται αμοιβαία συμφέροντα για τον έλεγχο και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών παγκοσμίως.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger