Κόσμος

ΗΠΑ: Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη – Ανακούφιση στους Δημοκρατικούς

Η αμερικανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, δίνοντας μια προσωρινή ανάσα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δέκα ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επέστρεψε επομένως στην ανάπτυξη, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2022 και η ανάκαμψη είναι μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, αφού αναμενόταν αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%.

Τα δύο προηγούμενα τρίμηνα το ΑΕΠ υποχώρησε, κατά 1,6% και κατά 0,6% αντίστοιχα, χωρίς όμως να πέσει η χώρα σε ύφεση, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση και με πολλούς οικονομολόγους. Και αυτό επειδή ναι μεν τα δύο συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης αντιστοιχούν στον ευρέως αποδεκτό ορισμό της ύφεσης, όμως χάρη στη σταθερότητα της αγοράς εργασίας η πρώτη οικονομία του κόσμου δεν εντάσσεται σε αυτήν την περίπτωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock