ΗΠΑ: Νεκροί 14 μαθητές και ένας δάσκαλος από πυροβολισμούς σε δημοτικό του Τέξας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 23:15
Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Robb Elementary School, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δράστης σκότωσε 14 μαθητές και τον δάσκαλό τους, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.
Νεκρός είναι επίσης και ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για μία γυναίκα, 66 χρόνων, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και για δύο ελαφρά τραυματίες αστυνομικούς.
Ο δράστης κλείστηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος στο Γιουβάλτνι και έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η ταυτότητά του, καθώς και τα κίνητρά του.
Ο δράστης είναι ένας 18χρονος αμερικανός πολίτης από το Τέξας, πρώην μαθητής του γυμνασίου του Γιουβάλτνι. Όπως είπε ο Γκρεγκ Άμποτ, «πιστεύουμε ότι ο δραστης εγκατέλειψε το όχημά του και μπήκε στο δημοτικό σχολείο του Robb με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».
Σύμφωνα με το κυβερνήτη, υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης πυροβόλησε και τη γιαγιά του πριν πάει στο σχολείο. Πρόεσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ αυτών των δύο πυροβολισμών.
Το δημοτικό σχολείο Robb στο Γιουβάλντι, στο οποίο φοιτούν 600 μαθητές, βρίσκεται 97 χλμ. ανατολικά των συνόρων με το Μεξικό και 137 χλμ. δυτικά του Σαν Αντόνιο.

PHOTO 1 / 8
Photo 1/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 2/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 3/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 4/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 5/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 6/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 7/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Photo 8/8
Πηγή: AP Photo/Dario Lopez-Mills