Κόσμος

Ιράν: Υπό εξέταση το κείμενο που κατατέθηκε από την ΕΕ για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ένα τελικό κείμενο για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015, κατατέθηκε σήμερα από την ΕΕ, καθώς ολοκληρώθηκαν στη Βιέννη οι τετραήμερες έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων.

Όπως έγραψε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σε μήνυμά του στο Twitter, «αυτό που μπορούσε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση, τέθηκε υπό διαπραγμάτευση και τώρα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο. Ωστόσο, πίσω από κάθε τεχνικό θέμα και κάθε παράγραφο υπάρχει μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί στις πρωτεύουσες. Εάν οι απαντήσεις είναι θετικές, τότε μπορούμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του ότι «το Ιράν δεν είναι στο στάδιο να μιλά για οριστικοποίηση της συμφωνίας για το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ)… Δώσαμε τις αρχικές μας εκτιμήσεις επί των προτάσεων που έκανε η ΕΕ. Το Ιράν θα μεταφέρει τις πρόσθετες απόψεις και εκτιμήσεις της έπειτα από πιο ολοκληρωμένες συζητήσεις στην Τεχεράνη», μετέδωσαν το ιρανικό δίκτυο PRESS TV και το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock