ΕνημέρωσηΟικονομία

Ισχυρές αναταράξεις στα ομόλογα προκαλεί η ουκρανική κρίση

Μεγάλη αστάθεια επικρατεί και στην αγορά ομολόγων εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε σήμερα Δευτέρα το 2,60%, παρά την συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τις αγορές για την πρόθεσή της να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής πειθαρχίας και σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023.

Η συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας με τον Πρόεδρο Πούτιν που διέρρευσε νωρίς το απόγευμα, από την οποία διαφαίνεται «παράθυρο εξεύρεσης διπλωματικής λύσης» δεν καθησύχασε τις αγορές. Εκτός από την απειλή ενός πολέμου που συμπιέζει την προσφορά πετρελαίου και πλήττει την οικονομική ανάπτυξη, η διαφαινόμενη στροφή των κεντρικών τραπεζών έχει αποτελέσει πρόσθετη πηγή αστάθειας για τις αγορές.

Ο πληθωρισμός σε υψηλά ρεκόρ ενισχύει τις εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιλέξει έναν επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τα επιτόκια φέτος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger