Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1988 (!) ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1988 (!) ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Εμείς τα γράψαμε και τα αποκαλύψαμε εγκαίρως και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Κούλης Μητσοτάκης, παρά τα πυροτεχνήματά του, έχει αναλάβει να εκτελέσει κατά γράμμα την προδοτική “Διαθήκη” του πατρός του για τα εθνικά θέματα και πιο ειδικά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κι η ανακοίνωση από το βήμα της Βουλής για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αλλά μόνο προς τα δυτικά, προς το Ιούνιο, παρά τους πληρωμένους πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες από τους γαλάζιους παπαγάλους και τα μπουκωμένα με εκατομμύρια συστημικά μέσα προπαγάνδας, δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μεγάλης προδοσίας!

“Και τι σχέση μπορεί να έχει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την απόφαση που ανακοίνωσε ο Κούλης;” θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Κι όμως έχει και με το παραπάνω. Αυτό το οποίο εξήγγειλε κατά τη συζήτηση για την επικύρωση των δύο πρόσφατων συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο είναι “copy paste”, δηλαδή πιστό αντίγραφο, των μειοδοτικών θέσεων που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και μάλιστα από την δεκαετία του 1980, για να μην πάμε και πιο πίσω…

Ένα “ξεχασμένο” ιστορικό ντοκουμέντο, το οποίο φέρνουμε σήμερα στην επικαιρότητα, αποδεικνύει δυστυχώς με το πιο περίτρανο τρόπο ότι το αίμα της προδοσίας -αν όχι οτιδήποτε άλλο και με οποιονδήποτε άλλο- πέρασε από τον ένα Μητσοτάκη στον άλλο. Από τον Κωνσταντίνο στον Κυριάκο. Αυτό τουλάχιστον τους συνδέει. Για τα άλλα, υπάρχουν τα γνωστά ερωτήματα…

Το 1988 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κούλης ήταν μόλις 20 ετών κι ήταν ακόμη ένα κολεγιόπαιδο που όπως λένε οι συνομήλικοί του μόλις είχε αρχίσει και να σκέφτεται καθαρά για λόγους “κληρονομικού δικαίου” ότι θα μπορούσε να ασχοληθεί κι αυτός με την πολιτική.

Το 1988 ήταν και μια πολύ κρίσιμη χρονιά για τα εθνικά θέματα και -πιο ειδικά και τότε- για τα ελληνοτουρκικά. Τον Μάρτιο της προηγούμενης χρονιάς είχε σημειωθεί η κρίση στο Αιγαίο και η παρ’ ολίγον πολεμική σύρραξη όταν βγήκε το τουρκικό πλοίο “Σισμίκ” -κάτι σαν το σημερινό Ορούτς Ρέις- εστάλη να διεξάγει έρευνα στην περιοχή της Θάσου – όπου από το 1973 ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου- με συνοδεία πολεμικών πλοίων. Μετά την κρίση αυτή και τον “μη πόλεμο”, όπως ονομάστηκε, ακολούθησε η συνάντηση Παπανδρέου – Οζάλ στο Νταβός τον Φεβρουάριο του 1988 για την οποία είχε πει κατόπιν ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός το περίφημο “mea culpa”.

Λίγο καιρό αργότερα, στην ελληνική Βουλή έγινε μια θυελλώδης συζήτηση με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Και τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώθηκε και έκανε μια πρόταση η οποία είχε προκαλέσει, όπως αναφέρουν και τα ρεπορτάζ της εποχής, αίσθηση.

Θέλοντας να κατηγορήσει τον Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις μόνο προς τα δυτικά, προς το Ιούνιο, εκεί δηλαδή όπου δεν υπήρχε -και δεν υπάρχει- καμία αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας. Είχε προτείνει με άλλα λόγια το 1988 ακριβώς αυτό που τώρα -το 2020- θέτει σε εφαρμογή ο υιός Κούλης με τα χωρικά ύδατα ο καθορισμός των οποίων συνδέεται άμεσα και με την υφαλοκρηπίδα.

Ύστερα από αυτόν τον ύπουλο ελιγμό του Κων. Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφέροντας και ως δήθεν …ακίνδυνο παράδειγμα τον Αμβρακικό Κόλπο, ακολούθησε ένα ομηρικό ξεφτίλισμα από τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος με ένα μείγμα ειρωνείας και συγκεκριμένων στοιχείων τον έστειλε στο καναβάτσο.

Μεταξύ άλλων του είχε απαντήσει: “Εκάματε μιαν πολύ ευφυή πρόταση σχετικά με την υφαλοκρηπίδα. Είπατε πως αν πάμε στον Αμβρακικό, αυτό αφορά την Τουρκία; Γιατί θα εμπλακεί η Τουρκία; Δεν μπορούσαμε με άλλα λόγια σε χώρους που είναι απολύτως δικοί μας, με κάθε έννοια του όρου υφαλοκρηπίδα, να κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις; Η απάντηση είναι κ. Μητσοτάκη ότι, εφόσον κάνετε οτιδήποτε, χαρίζετε τον υπόλοιπο χώρο σε εκείνους. Αυτό σας πέρασε ποτέ από το μυαλό σας; Εάν αρχίσουμε δηλαδή εμείς να διαλέγουμε σημεία που δεν θίγουν την Τουρκία, τότε παραδίδουμε το υπόλοιπο εις την Τουρκία. Υπάρχει νομικό προηγούμενο. Αυτές είναι οι προτάσεις σας…”.

—————————— —————-

Έχοντας τεράστια σημασία η αναφορά του σε “νομικά προηγούμενα, αποφάσεις δηλαδή διεθνών δικαστικών οργάνων που σε τέτοιες περιπτώσεις δέχονται ότι τα “υπόλοιπα” είναι αμφισβητούμενα, επιβεβαιώθηκε -μετά θάνατον- και από τις πρόσφατες εξελίξεις: Είδαμε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας από την κυβέρνηση του Κούλη με την Αίγυπτο, η περιοχή που ανατολικά του 28ου μεσημβρινού έμεινε εκτός είναι αυτή στην οποία έχει εισβάλει ο Σουλτάνος μέχρι και σήμερα με το Ορούτς Ρέις και την έχει καταλάβει!

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτά για τα οποία πανηγυρίζει ο Κούλης ότι δήθεν “μεγαλώνουν” την Ελλάδα, στην πραγματικότητα την μικραίνουν. Κι αφού χάρισε -όπως προφητικά είχε πει στον πατέρα του το 1988 ο Αν. Παπανδρέου- το ανατολικό Αιγαίο όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες, τώρα τους το χαρίζει και για την αιγιαλίτιδα ζώνη. Κάνοντας την επέκταση στα 12 νμ μόνο στο Ιόνιο, ντε φάκτο νομιμοποιεί την αμφισβήτηση των Τούρκων για το Αιγαίο.

—————————— ———————-

Όλα αυτά θα μπορούσαν να επιδέχονται ενδεχομένως και μια κάπως διαφορετική προσέγγιση, πιο θετική για τις κυβερνητικές προθέσεις. Δυστυχώς όμως αυτό που ανακοίνωσε χθες ο Κούλης Μητσοτάκης είναι η εφαρμογή του πρώτου εδαφίου της προδοτικής Διαθήκης του πατρός του την οποία αποκαλύψαμε πρόσφατα.

Στο βιβλίο – διαθήκη με τον τίτλο “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”, που κυκλοφόρησε ως …παρακαταθήκη στο γιο του μετά το θάνατό του, έχει πει επί λέξει στον Αλέξη Παπαχελά για τα ελληνοτουρκικά και τη σύναψη συμφωνίας με την Άγκυρα:

“Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές. Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή. Ο εναέριος χώρος, τα 10 μίλια, είναι τρέλα, ελληνική τρέλα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο. Όσον αφορά τα σχέδια πτήσεως, είναι αστείο να λέμε ότι ζητούμε από τους Τούρκους σχέδια πτήσεως όταν οι Αμερικανοί δεν δίνουν. Κανένας δεν δίνει. Γιατί να δίνουν οι Τούρκοι δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω. Και γιατί πρέπει εμείς να σταματούμε τα τουρκικά αεροπλάνα; Είναι τρελό αυτό που κάνουμε, είναι εγκληματικό αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμφωνήσουμε. Δεν υπάρχουν διαφορές”.

Συνδυάζοντας την  ανακοίνωση του Κούλη με το υπόλοιπο περιεχόμενο της πατρικής Διαθήκης καταλαβαίνουμε πολύ καλά λοιπόν τι πάει να επακολουθήσει…

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

πηγη

loading...

Δείτε επίσης

Βαρουφάκης από ΔΕΘ: Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία -Τι είπε για εξοπλιστικά, οικονομία και κορωνοϊό

Με σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, απαντώντας σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη