ΕνημέρωσηΟικονομία

Joint venture Motor Oil με ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Cantreva για φωτοβολταϊκά έργα 1,9 GW

Η Motor Oil απέκτησε ποσοστό 38,25% στην UNAGI, εταιρεία που κατέχει χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil Renewable Energy απέκτησε το 75% από το 51% των μετοχών της UNAGI που ανήκε τους μετόχους της Cantreva (την οικογένεια Μανωλόπουλου).

Το υπόλοιπο 49% της UNAGI ανήκει από το καλοκαίρι του 2022 στις ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Πλέον η οικογένεια Μανωλόπουλου θα διατηρήσει συμμετοχή 12,75% στην UNAGI.

H UNAGI είναι μια εταιρεία συμμετοχών που κατέχει μετοχές των εταιρειών Baliaga, Pivot Solar και Teichio, οι οποίες με τη σειρά τους κατέχουν 16 φωτοβολταϊκά έργα (PV) συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα.

Κάποια από τα φωτοβολταϊκά (PV) έργα των εταιρειών Pivot Solar και Teichio στη Δυτική Μακεδονία κατηγοριοποιούνται στην κατηγορία Α3 και θα αδειοδοτηθούν πλήρως (άδεια σύνδεσης) άμεσα.

Το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων έργων είναι επίσης σε προχωρημένο βαθμό ωριμότητας, έχουν λάβει περιβαλλοντικούς όρους και θα κατηγοριοποιηθούν στην κατηγορία Β με ορίζοντα αδειοδότησης σύνδεσης το τέλος του χρόνου.

Η συναλλαγή αυτή φέρνει τη Motor Οil πιο κοντά στον στόχο της για ανάπτυξη 2 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030, ενώ αυξάνει σημαντικά την ισχύ των έργων υπό ανάπτυξη για τη Motor Oil Renewable Energy, προσθέτοντας έργα ώριμα που θα λάβουν όρους σύνδεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock