ΕνημέρωσηΟικονομία

«Καίει» η βενζίνη: Οι τουρίστες έρχονται αλλά δεν μετακινούνται – Ανησυχία ενόψει καλοκαιριού

Την αισιοδοξία των επαγγελματιών από τις πολύ αυξημένες αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, σκιάζει το συνεχές ράλι ανόδου της τιμής της βενζίνης. Τα πρώτα στοιχεία από τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, δείχνουν αλλαγή στις συνήθειες των επισκεπτών, που φαίνεται να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Κι ενώ οι Κυκλάδες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων τιμών στα νησιά, το μεγαλύτερο «αγκάθι» ενόψει καλοκαιριού δεν εντοπίζεται εκεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση.

«Στα νησιά των Κυκλάδων οι τιμές είναι μεν περισσότερο αυξημένες ωστόσο εκεί, οι αποστάσεις είναι μικρές. Οι τουρίστες που νοίκιαζαν ένα αυτοκίνητο για λίγες μέρες συνεχίζουν να το κάνουν, παρά την αυξημένη τιμή της βενζίνης.

Εντονότερο ωστόσο είναι το πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και τα μεγάλα νησιά.

Εκτιμούμε ότι θα φανεί με τους τουρίστες που φτάνουν από γειτονικές χώρες για διακοπές, στις περιοχές της Ελλάδας από τη Λάρισα και πάνω. Όπως επίσης και στην Πελοπόννησο» σημειώνει στο CNN Greece ο κ. Κιούσης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock