ΕνημέρωσηΠολιτική

Καμπανάκι Παναγιωτόπουλου για τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης προκαλεί η ρωσική εισβολή

Ορατό χαρακτήρισε τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή ο Νίκος Παναγιώτοπουλος.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο, η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έφερε μόνο πόλεμο στην Ευρώπη αλλά αποτελεί καίριο πλήγμα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας του ευρωπαϊκού χώρου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα επηρεάζεται από την γεωπολιτική αστάθεια, είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης ακόμη και εξάπλωσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτοπουλο η αντίδραση της Ευρώπης για όσα συμβαίνουν με τη ρωσική εισβολή είναι αναγκαία, ώστε να αναδειχθεί και ως γεωπολιτική δύναμη πέρα από οικονομική, με την προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock