Κόσμος

Κάθε χρόνο και καλύτερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Στις 6,6 εκατ. πωλήσεις το 2021

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα τελευταία τρία χρόνια η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν τα 6,6 εκατομμύρια το 2021, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους παγκοσμίως, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με την πανδημία και την έλλειψη των ημιαγωγών. 

Δέκα χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 2012, είχαν πουληθεί περίπου 130.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτός ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πωλείται σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Το 2019 πουλήθηκαν 2,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύοντας μόλις το 2,5% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ ένα χρόνο αργότερα μπορεί η συνολική αγορά του αυτοκινήτου να συρρικνώθηκε, όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτέλεσαν εξαίρεση καταγράφοντας πωλήσεις άνω των 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων και κατακτώντας το 4,1% του συνολικού μεριδίου αγοράς. Πέρσι, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν τα 6,6 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 9% της παγκόσμιας αγοράς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger