ΕνημέρωσηΠολιτική

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση υπόλογη για τους πρόσφυγες στον Έβρο – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ενημέρωση

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της συνέντευξης του κ. Κατρούγκαλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για τις θέσεις του σε αυτό, απάντησε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση είναι υπόλογη και παραπληροφορεί συστηματικά τον ελληνικό λαό, σε αυτό το θέμα όπως και στο ζήτημα των υποκλοπών, με τρόπο που εκθέτει την διεθνή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Είπε ότι ενώ υπήρχαν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από 20 Ιουλίου, οι αρμόδιοι υπουργοί ισχυρίζονταν αρχικά ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανύπαρκτοι.

Επιπλέον, ως προς τη νησίδα στην οποία βρίσκονταν αρχικά οι πρόσφυγες, σημείωσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή είχε ζητήσει διευκρινίσεις για την προφανή αντίφαση να θεωρείται αυτή τουρκικό έδαφος και ταυτόχρονα να είναι εγγεγραμμένη ως ιδιοκτησία του δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Πρόσθεσε ότι επί του θέματος αυτού δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση, ούτε έχει προσκομίσει στη Βουλή, μολονότι το ζητήσαμε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου, το από 26-7-2022 έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που επικαλείται. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής ότι εφόσον ήταν τουρκικό έδαφος η κυβέρνηση έπρεπε να διεθνοποιήσει το θέμα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και να εκθέσει τις ευθύνες της Τουρκίας για την προστασία των προσφύγων, όπως εάν ήταν ελληνικό θα έπρεπε να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock