ΕνημέρωσηΠολιτική

Κατσανιώτης για ομογενείς Μαριούπολης: Την επόμενη μέρα να μείνει ζωντανός ο ελληνισμός στην περιοχή

Απέρριψε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν βοήθησε τους Έλληνες ομογενείς στην Μαριούπολη να εγκαταλείψουν την πόλη.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ότι μόνον 100 άνθρωποι από την ελληνική ομογένεια θέλησαν να αποχωρήσουν την περίοδο πριν ξεκινήσει ο αποκλεισμός της πόλης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα υπήρχε κανένας σεβασμός στο ανθρωπιστικό δίκαιο και πως θα εμποδίζονταν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί βάση στην επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο ώστε να μείνει ζωντανός ο ελληνισμός στην περιοχή.

Την άποψη ότι δεν υπήρξε σοβαρός και μελετημένος σχεδιασμός για την προστασία και την εκκένωση των Ελλήνων της Μαριούπολης, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και επέκρινε την κυβέρνηση ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν ο επικοινωνιακός σχεδιασμός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock