ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κινητή τηλεφωνία: Ενίσχυση των εσόδων αλλά και των επενδύσεων στο α’ τρίμηνο

Αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ρόλου των δεδομένων αλλά και των επενδύσεων παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2022 στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), σύμφωνα με την οποία υπήρξε ταυτόχρονα και μείωση των προ φόρων τιμών για τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΚΤ, τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 3,5% στα 458 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας τη θετική πορεία του τελευταίου έτους με τα συνολικά έσοδα των εταιρειών να αυξάνονται κατά 1,3%. Πάντως, τα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων αυξήθηκαν κατά 16,7% και είναι αξιοσημείωτο ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εσόδων αποτέλεσε το 34,8% των εσόδων από υπηρεσίες το α’ τρίμηνο του2022 έναντι 30,9% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Προφανώς, υπήρξε και σημαντική αύξηση του όγκου των δεδομένων που έφθασε στο +39,3% καθώς κατά μέσο όρο ένας ενεργός καταναλωτής χρησιμοποίησε το α’ τρίμηνο του 2022 4,53 GB έναν 3,16 GB το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Όσον αφορά στις υπηρεσίες φωνής, τα λεπτά ομιλίας αυξήθηκαν κατά 6,3%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock