ΕνημέρωσηΟικονομία

Κομισιόν: Μεγαλύτερη ευελιξία στην μείωση του χρέους με αυστηρότερη εποπτεία

Τις βασικές κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες Τετάρτη 9/11.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλό δημόσιο χρέος των κρατών-μελών στο τέλος της πανδημίας Covid-19 και την ανάγκη να γίνουν μαζικές επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια, η Επιτροπή προτείνει νέο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης που θα είναι πιο απλοποιημένο, πιο διαφανές και αποτελεσματικό, με μεγαλύτερη εθνική ιδιοκτησία και καλύτερη εφαρμογή. Παράλληλα, προτείνει η μείωση των υψηλών δεικτών δημοσίου χρέους να γίνεται με τρόπο ρεαλιστικό, σταδιακό και διαρκή, επιτρέποντας μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

«Η νέα πραγματικότητα υψηλότερου δημόσιου χρέους, σημαίνει ότι χρειαζόμαστε δημοσιονομικούς κανόνες που να διευκολύνουν τις στρατηγικές επενδύσεις και να διασφαλίζουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, επισημαίνοντας ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτούν τεράστιες επενδύσεις, ιδίως να στηρίξουν την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση, την ενεργειακή ασφάλεια, την άμυνα και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock