ΕνημέρωσηΟικονομία

Κομισιόν: «Μπράβο» για τις αποκρατικοποιήσεις, «καμπανάκι» για τα ακίνητα του Δημοσίου

Τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει η χώρα μας αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, όπου και έχει πραγματοποιηθεί «σημαντική και ουσιαστική πρόοδος». Εντούτοις, στο μικροσκόπιο της Κομισιόν βρίσκεται η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, με την ΕΤΑΔ να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Αναλυτικά, στην 11η έκθεση εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν γίνεται εκτενής αναφορά στη μονάδα ωρίμανσης έργων στρατηγικής σημασίας που στήνεται στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στις εξελίξεις στο μέτωπο της επένδυσης του Ελληνικού.

Αντίστοιχα, σημαντική εξέλιξη θεωρείται και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού αλλά και η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν ανακηρυχθεί προτιμητέοι επενδυτές με το τίμημα να ανέρχεται στα 1,49 δισ. ευρώ για την Εγνατία και στα 733 για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock