ΕνημέρωσηΟικονομία

Κομισιόν: Σήμα εξόδου της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο

Θετική είναι η έκθεση των θεσμών για την 14η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ανοίγοντας το δρόμο για το τερματισμό του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας έως τις 20 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, στην έκθεση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο, η Κομισιόν προτείνει την επέκταση της ρήτρας διαφυγής από τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας για όλα τα κράτη μέλη, ωστόσο βάζει αστερίσκους για χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος όπως η Ελλάδα, επισημαίνοντας την ανάγκη περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για την σταδιακή μείωση του χρέους.

Στην έκθεση για την αξιολόγηση αναφέρεται ότι «η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συμφωνημένες δεσμεύσεις, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων κυμάτων της πανδημίας καθώς και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger