Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Άνοιγμα σχολείων «κοντά στην κανονικότητα» – Διχασμός στους ειδικούς για τις μάσκες

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται αρκετά διαφορετική συγκριτικά με πέρυσι, αναφορικά με τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, καθώς τα δύο αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας προσανατολίζονται σε «ηπιότερα μέτρα», χωρίς συστηματικό testing και με μη υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών καθώς αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το πώς θα προσέλθουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις σχολικές αίθουσες βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και προβλέψεων, ενώ πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για ένα νέο πανδημικό κύμα το φθινόπωρο.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την πολιτική της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό στα σχολεία και ειδικότερα στο ζήτημα της υποχρεωτικής ή μη χρήσης μάσκας, με κάποιους να εισηγούνται τη διενέργεια self test ή rapid test πριν την επιστροφή στα θρανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock