Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός: «Σπάνιο» το Πολυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο στα εμβολιασμένα παιδιά

Το Πολυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο στα Παιδιά λόγω λοίμωξης από κορονοϊό έχει γίνει, πλέον, πιο σπάνιο, παρ’ όλο που μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον οι μολύνσεις στα παιδιά είναι συχνότερες. Αυτό αναφέρει μια νέα επιστημονική έρευνα από την Δανία, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό παιδιατρικής «JAMA Pediatrics». 

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία της περιόδου 2021-2022 για 583.618 παιδιά και εφήβους έως 17 ετών, εκ των οποίων 267.086 είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Βρέθηκε μόνο ένα περιστατικό του Συνδρόμου (που προκαλεί φλεγμονή σε καρδιά, πνεύμονες, νεφρούς και εγκέφαλο ακόμη και μετά από ήπια ή ασυμπτωματική λοίμωξη) στα εμβολιασμένα παιδιά και 11 περιστατικά του Συνδρόμου στα ανεμβολίαστα. Τα ποσοστά του Συνδρόμου ήταν πολύ μεγαλύτερα όταν η Δέλτα ήταν η επικρατούσα παραλλαγή του κορονοϊού.

Το γεγονός, πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι είτε επί Δέλτα είτε επί Όμικρον ο κίνδυνος του Συνδρόμου είναι σημαντικά μικρότερος στα εμβολιασμένα παιδιά και εφήβους δείχνει πως το εμβόλιο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημά τους να μην υπεραντιδρά με φλεγμονή στη λοίμωξη Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: «Σπάνιο» το Πολυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο στα εμβολιασμένα παιδιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock