ΕνημέρωσηΟικονομία

Κοστέλο: Τρωτά σημεία της ελληνικής οικονομίας χρέος, τράπεζες, ανεργία και Δημόσιο

Την ανάγκη να συνεχιστεί, όποιος κι αν είναι ο εκλογικός κύκλος, η εφαρμογή των οροσήμων και των στόχων του Σχεδίου Ανάκαμψης (RRF) εντός χρονοδιαγράμματος τονίζει ο Ντέκλαν Κοστέλο, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Ερωτηθείς από τα Νέα για το ποια παραμένουν τα τρωτά σημεία της ελληνικής οικονομίας ο Ντέκλαν Κοστέλο αναφέρθηκε στο χρέος, στο τραπεζικό σύστημα, στην ανεργία και τη δημόσια διοίκηση.

Για το υψηλό χρέος είπε πως δεν εγείρει άμεσες ανησυχίες για τη χρηματοδότηση ή τη ρευστότητα, αλλά η κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποια χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια και είναι σαφές ότι με την αύξηση των σπρεντ θα υπάρξει πρόσθετο κόστος. Επίσης, τόνισε πως το υψηλό χρέος επηρεάζει την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να συγκεντρώνουν χρήματα για επενδύσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock